Informatie over de omgeving

De omgeving biedt vele ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Jong of oud, actieve- of passieve genieters, natuurverkenners of cultuurkenners, niemand hoeft tekort te komen. Omdat we niet alles kunnen benoemen volgt een greep uit de vele mogelijkheden.                      

Het autovrije Gandria (10 km.) is een van die plaatsen die de moeite van een bezoek meer dan waard is.

Lugano, de weg er naar toe verveeld niet en de stad biedt b.v. mooie en luxe winkels. Vooral de Italiaanse gezelligheid is hier te vinden op pleinen en aangename terrassen. Vanuit Lugano kunt u met een (tandrad) treintje de bergen in naar Monte-brè of Monte Salvatore. Van hieruit heeft u een overweldigend grensoverschrijdend uitzicht.


Sportievelingen kunnen kiezen uit meerdere wandelroutes terug naar lugano. Vanuit Monte-brè is het ook mogelijk naar Gandria te wandelen en dan met b.v. de boot weer terug naar Lugano. Monte-brè is ook met een kabelbaan te bereiken vanuit Caserate.  
                              
Aan het fraaie Comomeer liggen de echte Italiaanse stadjes zoals Menaggio, Bellano en Verenna. Vanuit Porlezza bent u in 20 minuten in Menaggio. U kunt van hieruit met de boot (dagkaart) de omliggende stadjes bewonderen. Een ideale manier om veel van de omgeving te zien zonder de hele tijd in de auto te zitten. Als u uitgekeken bent stapt u weer op de boot om uw volgende doel te bereiken. De stad Como is ook verrassend mooi en de weg er naar toe, door de bergen, is niet minder verrassend. 
 
Milaan (90 km) een stad om niet te missen nu u toch in de buurt bent. De stad met de meest grandioze kathedraal van Italie aan het eveneens prachtige Piazza di Duomo. Van buiten is de kathedraal mooi maar neem ook de tijd om binnen een kijkje te nemen. Om even te shoppen moet u in de 19e eeuwse Gallerie Vitorio Emanuelle II zijn. Genoemde bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar. Gaat u met de auto naar Milaan dan kunt u deze het best parkeren bij het San Siro stadion en vandaar met openbaar vervoer naar het centrum. U kunt ook comfortabel reizen met de trein vanaf Lugano.